Promoció línia verda Felanitx

L’Ajuntament de Felanitx va presentar una nova eina de comunicació per apropar-se a la ciutadania: l’aplicació mòbil línia verda. amb aquesta app els ciutadans podran comunicar incidències de forma més ràpida i còmoda. només es necessari descarregar-se l’aplicació al telèfon, seleccionar el Municipi de Felanitx, i triar el tipus d’avís que es vol comunicar. Es poden enviar imatges i localització de la incidència. El ciutadà rebrà informació a través de l’aplicació del seguiment de la seva petició fins que es resolgui.

Amb Línia verda, l’Ajuntament també podrà comunicar als ciutadans que disposin de l’aplicació de: talls d’aigua, inici i finalització d’obres, canvis de direcció a carrers, etc… i també de les activitats culturals i festes del Municipi.

Amb aquesta nova eina, l’Ajuntament de Felanitx fa una passa més per apropar l’administració a la ciutadania i facilitar-ne la comunicació.

Calendari de Foguerons 2019

02.02.19 Son Proenç

02.02.19 Clot des Pou s’Horta

Escola d’adults

Places disponibles amb aquests horaris:

– Anglès 1: dimarts de 17,25 a 19,15 i dijous de 19,35 a les 20,30.

-Anglès 2: Dimarts de 19,35 a 21,25 i dijous de 20,30 a 21.25

– Anglès II (Portocolom): Dilluns i dimecres de 17,00 a 18,30

– Alemany I: Dilluns 17,25 a 19,15 i dijous de 18,20 a 19,15

– Iniciació a l’Informàtica: dijous de 19’00a 21’00

– Català A: Dilluns de 16’30 a 17,50 i dimecres de 17,50a 19’15

-Català B: dilluns 17,50 a 19,15 i divendres de 16.30 a 17.50

– Català C: Dimecres de 16.30 a 17.50 i divendres de 17.50 a 19.15

A més a més encara queden places en oferta de matí, a l’Estació Enològica de:

– Curs de preparació per a les proves lliures d’ESO i grau mitjà: dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9.30 a 12.30

– Català A1/a2: dimecres, dijous i divendres de 12,30 a 13,30

Per més informació a la pàgina Web del CEPA SUD o telefonar a l’Institut en horari d’horabaixa (971580497) o al 971651942/ 971160085.


Renovació Cartilla Ramadera

Des dels serveis verterinaris de la delegació Comarcal de Felanitx del FOGAIBA es recorda a tots els ramaders que el termini per a poder renovar la Cartilla Ramadera acaba el 28 de febrer. Per poder renovar-la és necessari presentar els llibres de registre d’explotació i, en el cas que hi hagi cavalls, també s’haurà de presentar el passaport.

Per més informació i tramitació vos podeu dirigir a la Delegació Comarcal del FOGAIBA de Felanitx, Passeig Ramón Llull, nº 19 (Edifici Estació Enològica) Tel. 971787339.

Xerrades per a famílies

El passat 28 de gener va tenir lloc la primera xerrada per a famílies que organitza l’Àrea de Joventut i Serveis Socials, en col·laboració amb totes les Amipas del municipi.

El Ceip Reina Sofia de S’Horta va acollir la 1a d’aquestes xerrades. La temàtica anava dirigida a millorar les pautes de comunicació familiar. Jaume Brunet, psicòleg especialitzat en infants i adolescència va parlar de la importància de saber escolar els nostres fills i filles, amb respecte, sense

treure conclusions precipitades, ni emetre judicis, escoltant la seva opinió, tractant d’entendre el seu punt de vista, demostrant que estam concentrats en la conversa i reafirmant les seves emocions amb paraules. Finalment un parell de pautes per a millorar determinats comportaments posaren fi a la xerrada.

Seguirem aprenent més en les properes xerrades per a mares i pares que organitzam amb les amipas de tot el municipi. La propera tendrà lloc a l’IES Felanitx i tractarà de la motivació per a adolescents, serà el dia 11 de febrer a les 19h.

Festes patronals de Sant Antoni Son Negre 2019

Organitzades per l’Associació de Veïns amb el patrocini de l’Ajuntament de Felanitx

Diumenge 3, a les 9 h. Passejada a Peu, Bicicleta o Montura pels camins veïnals de Son Negre. Hi haurà berenar de franc pels assistents.

A les 14 h. Paella popular, preu tiquet: Socis 10 € – No socis: 13€

Venda de tiquets a l’establiment Can Color (C/Joan Capó, 9 de Felanitx), abans de dia 31 de gener.

Concurs cartell RUA 2019

Una vegada acordades per part del jurat les obres premiades per al concurs del cartell de la Rua 2019, com és costum, els treballs seleccionats seran exposats a la Biblioteca Municipal, de dia 5 de febrer fins 26 de febrer, ambdós inclosos.

El dibuix del cartell de SA RUA 2019 ha estat escollit entre els dibuixos realitzats per nins i nines que cursen estudis de primària en el centres educatius del municipi de Felanitx.

Els guanyadors són els següents:

1r. Lloc: Lamiae Akrach, de la cooperativa Es Lledoner, alumna de 6è.

2n. Lloc: Leticia Wolf del Ceip S’Algar, alumna de 6è.

3r. LLoc: Aina Juan Juan, del CEIP Joan Capó, alumna de 6è.

Els finalistes són:

  • 4 Lloc: Laura Gayà Palova, del Ceip Migjorn, alumna de 6è.

  • 5è lloc: Francesc Grimalt Roig, del Ceip Reina Sofia, alumne de 5è.

El lliurament dels premis serà en acte públic, dissabte 2 de març, al Parc Municipal, una vegada conclosa la desfilada dels participants de la Rua.

Rua Cas Concos 2019

La Rua Concarrina tendrà lloc el proper dissabte 23 de febrer, la concentració serà a les 15.00 i la sortida a les 15.30 hores. S’iniciarà la desfilada des del carrer Metge Obrador, i recorrerà els principals carrers del poble fins arribar a Sa Farola. Allà vos hi esperam, tendrem bulla i festa assegurada.

Recorregut Rua 2019

La Rua se celebrarà el dissabte dia 2 de març. La concentració serà a les 15 h. a la plaça d’Espanya, i la sortida a les 15.30 h.

Ben igual que anys passats, els Dorsals numerats s’entregaran a l’Ajuntament en el moment de fer la inscripció. En cas d’apuntar-vos per telefon heu de passar a recollir-los per les oficines d’aquest Ajuntament.

El recorregut serà el següent: plaça Espanya, passeig Ernest Mestre, carrer Guillem Timoner, Horts, Nuno Sanç, plaça de Santa Margalida, carrer Major, Miquel Bordoy, plaça Pax i carrer Bellpuig fins al Parc Municipal.

Per tal d’aconseguir un millor desenvolupament de la Rua, es prega que les actuacions siguin breus (no més de 5 minuts) i que aquestes es realitzin en els següents llocs: Plaça Palmeres, carrer dels Horts (cantonada amb passeig Ramon Llull), plaça de sa Font de Santa Margalida i Plaça Pax


Inscripcions:

Totes les carrosses i comparses que s’inscriguin a les oficines d’aquest Ajuntament, abans de divendres dia 23 de febrer tendran una ajuda de 100 euros i les comparses de més de deu persones que s’hagin inscrit tendran l’ajuda de 50 euros.

Aquestes ajudes i els premis es faran efectius a partir de dilluns dia 4 de març a la Tresoreria de l’Ajuntament, en horari d’oficines.

Premis:

Grup A, Carrosses

1r 800 euros

2n 600 euros

3r 400 euros

4t 200 euros

Grup B, Comparses

1r 500 euros

2n 400 euros

3r 200 euros

4t 150 euros

Grup C, Colles d’1 a 10 persones:

1r 80 euros

2n 60 euros

3r 40 euros

4t 20 euros

Agenda Cultural

Des de l’1 de febrer fins el 24 de març està obert el termini del IV Certamen de Poesia Miquel Bauçà, Felanitx 2019, Es poden veure les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx, així com al facebook del Centre cultural i de l’Ajuntament de Felanitx o en aquest Setmanari.

Divendres 1, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, PRESENTACIÓ DE LA PUBLICACIÓ ON-LINE A LA WEB Llinatges de Mallorca.com, a càrrec d’Onofre Vaquer, Reconstrucció de famílies de Felanitx 1566-1652. Demografia i llinatges.

A partir de dia 1 de febrer, es posaran a la venda les entrades de la X Mostra de Teatre d’Hivern de Felanitx, que es farà a la sala d’actes de la Casa de Cultura i que tindrà lloc els dies 15, La classe,16 de febrer, Jo Emma.Tu, Roger, 22 de febrer, Madame Marie, 23 de febrer Transbord i 2 de març, Ifigènia a Tàurida. Aforament limitat a 100 places. No us quedau sense entrada!! Preu entrada 7 euros i targeta de les 5 entrades 30 euros. Amb la col·laboració del Circuit d’Arts Escèniques, del CACIM del Consell de Mallorca.

Fins dia 3 de febrer, es poden visitar les exposicions de la Casa de Cultura, a la sala d’exposicions. Elles, una aproximació a la Herstory bíblica, esposició col·lectiva amb Teresa Matas, Diana coca i Ana Cabello. A la sala Miquel Barceló, Scentless apprentice, de Jose Fiol.