Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 24 d’abril de 2019 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació del servei públic d’atenció a la primera infància a l’escoleta EI “Es Faralló” de l’Ajuntament de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 29 de maig de 2019 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent:

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=Q7WTmRMY6OUuf4aBO%2BvQlQ%3D%3D

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic local d’Assumptes Socials, divendres 31 de maig de les 17.30 a 21.00 h, al Centre Sanitari de Felanitx dijous 6, divendres 7 i dilluns 10 de juny de 17.30 a 21.00 h, i al Centre Sanitari de Cas Concos, divendres 19 de juny de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Agraïm a totes les persones que donen sang, de tots els grups sanguinis, el temps que dediquen amb generositat per ajudar als pacients que necessiten transfusions per millorar o salvar les seves vides. Gràcies per la vostra col·laboració.

Escola d’estiu

Des de l’àrea de Joventut vos volem recordar que la inscripció per l’escola d’estiu ja està oberta fins el proper 5 de Juny. Aquesta es pot fer de forma Online a la pàgina web de l’Ajuntament http://felanitx.org/web/ca/inici/ o al Facebook de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx. O bé de forma presencial (podeu consultar horaris i llocs al telèfon 971584031).

Xerrada per a famílies

El proper dilluns 27 de maig, tendrà lloc una nova xerrada a càrrec del psicòleg Jaume Brunet d’Skilet. En aquesta ocasió treballarem el tema: SOS tenim un pre-adolescent! Pautes per a sobreviure a la pre-adolescència i inici de l’adolescència. La xerrada serà a les 19 h a l’edifici d’Educació Secundària Es Lledoner.

Recordar que les xerrades són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia telefonant al 971584031 o bé enviant un WhatsApp al 63074876.

Turisme

Ja fa 6 anys que Felanitx es va adherir al model de Qualitat Turística en Destí que promou Tourespaña (SICTED). L’objectiu del qual és millorar el nostre municipi com a destinació a partir dels serveis dels quals disposa.

L’ajuntament de Felanitx es va sumar a aquest projecte perquè així les empreses i establiments felanitxeres també s’hi poguessin adherir i formar part del projecte.

A dia d’avui ja són 50 les empreses adherides, l’experiència de les quals ha estat molt positiva i profitosa. Hem aconseguit crear una Mesa de Comunicació on ens reunim per aportar millores, compartir experiències entre tots del nostre municipi, un millora de la gestió interna, visió cap a clients, assessorament continu sobre requisits legals, etc.

Per això volem animar-vos a que vos sumeu a aquest projecte per tal que pogueu formar-hi part i participar en les seves millores.

Estam al vostre servei per informar-vos a través del e-mail : amas@site5.es o al telèfon 637499160 i també al departament de Turisme de l’Ajuntament de Felanitx.

Convocatòria de subvencions 2019

  • Obres de conservació, restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles ubicats en el Centre Històric de Felanitx.

    Import destinat: 70.000 €. El termini finalitza el 12 de juny de 2019.

  • Restauració i rehabilitació de façanes d’immobles dels nuclis urbans de Felanitx, s’Horta i Cas Concos.

Import destinat: 50.000 €. El termini finalitza el 12 de juny de 2019.

  • Subvencions destinades al transport escolar.

    Import destinat: 26.000 €. El termini finalitza el 12 de juliol 2019.

Les bases d’aquesta convocatòria s’han publicades al BOIB núm .47 de data 11/04/19

Prevenció d’Incendis

Està prohibit fer foc al bosc de l’1 de maig al 15 d’octubre.

Durant l’època de perill moltes activitats relacionades amb l’ús del foc estan rigorosament prohibides o necessiten una autorització especial dels serveis forestals.

Vos demanam precaució i col·laboració per prevenir els incendis forestals. La temporada dalt risc d’incendi forestal s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Durant els propers sis mesos són vigents les normes sobre l’ús del foc, vos recordam:

– L’112 és el número de telèfon d’emergències per avisar i donar informació de qualsevol incident relacionat amb un incendi forestal.

– Cal extremar la precaució en les activitats a zones boscoses: no llençar llosques de cigarrets, no fer focs d’artifici ni deixar cap tipus de residu.

A més aquest any s’ha publicat la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears, on concretament en el seu article 77 desenvolupa les mesures de seguretat i defensa de les forests en zones d’interfície urbà-forestal. S’estableix entre d’altres que:

  • En el cas dels habitatges unifamiliars amb zones d’interfície urbano-forestal s’haurà d’executar i mantenir una franja exterior perimetral de seguretat de 30 metres d’amplada mínima, sense acumulacions de combustible vegetal, amb un desbrossament selectiu i amb aclarides i podes de la massa arbòria que permetin trencar la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació.

  • Els propietaris d’habitatges unifamiliars situats en terreny forestal o confrontats amb aquest hauran de mantenir a les zones d’alt risc d’incendi forestal, a banda i banda dels vials d’accés, franges longitudinals de seguretat de 10 metres d’amplada mínima amb actuacions preventives de control del combustible vegetal.

Universitat oberta per a majors

La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 50 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme a la Universitat i en altres llocs que puguin acordar-se.

Es duran a terme les conferències que es detallen a continuació:

Dimarts, 28 de maig

“Alta hospitalària, i ara què?”

Dra. Julia Gallo, professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia.

Dimarts, 4 de juny

“Com funciona el cervell i com podem cuidar-lo”

Dra. Susana Esteban, professora del Departament de Biologia.

Lloc: Casa de Cultura. Pl. de Santa Margalida, 3.

Hora: 19 hores

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Divendres 31, a les 20:00 h, exhibició de ball esportiu a la plaça. A càrrec del Club de Ball Esportiu Felanitx.

Dissabte 1, a les 10:30h, tirada de hèlices, Memorial Tomeu Devertit, al Sementer Blanc. Entrenaments el dia abans, vegeu programes a part.

A les 9:30 h, Sa Lleonada. Festa pels carrers del poble. Horabaixa “tardeig” al carrer del col·legi amb actuació dels Islanders, DJ Romi i dj’s Kaaubos. Ho organitza: Joves del poble. Consultau programes a part

A les 20:30, a l’església, concert, amb l’actuació de la Coral de Pollença, dirigida per Joan Rosselló, i el Cor de Cambra del Conservatori de Felanitx, dirigit per Joan Laínez.

Diumenge 2, a les 12:00h, concert de la Banda de Música.

A les 13:00 h, a la plaça i al carrer Rectoria, demostració de paelles. Es faran equips de 10 persones mínim. Cada equip aportarà tot allò que necessiti: fogons, arròs, tallades…. Inscripcions fins dia 29 de maig a Can Company, sa Baldufa i sa Punta. Entre els grups es sortejaran dos cuixots. L’Ajuntament aportarà 2 botelles de vi, 1 d’oli per grup, aigua i fruita fins que s’acabi.

En acabar, hi haurà “tardeig” organitzat pels joves del poble amb música de dj’s Kaaubos.

Agenda Cultural

Fins el 23 de juny, a la Casa de Cultura de Felanitx, Exposició Idea’19 Nous creadors de Felanitx.

Dijous 30, a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de Felanitx, Presentació del llibre, Corpus de fraseologia de les Illes Balears, de Bàrbara Sagrera Antich, llicenciada en Filologia Catalana i Doctora en Educació per la Universitat de les Illes Balears. La presentació serà a càrrec del Dr. Jaume Guiscafrè i la Dra Caterina Valriu. Premi Ciutat de Manacor d’assaig.

Dissabte 1, a les 21.00 hores, a la Casa de Cultura de Felanitx, Teatre, Losers, una comèdia dirigida per Marga López. Intèrprets: Rodo Gener i Clara Ingold. Coproduïda per: Ajuntament de Felanitx. Organitzada per: Cultural-ment. Entrada anticipada: 8 euros (Casa de Cultura). Taquilla dia de la funció: 10 euros. A internet a: hhttps://ticketib.com/events/losers-felanitx. Un home i una dona d’uns quaranta anys que no tenen res del que la societat suposa que és té que tenir en aquesta edat i pel que ells mateixos es consideren uns perdedors.