Informació pública valoració concessions de Ports

En el BOIB núm. 116 de dia 18 de maig de 2019, se sotmet a informació pública pel termini de vint dies hàbils a comptar des de l’endemà de la seva publicació, la valoració dels terrenys, instal·lacions i aigües de varies concessions administratives destinades a ports esportius, competència de Ports de les Illes Balears, per ampliació del termini concessional per un període de 5 anys.

La qual cosa es fa pública perquè les valoracions puguin ser examinades a les Oficines Ports de les Illes Balears, carrer Vicente Tofiño, 36 de Palma, així com als ajuntaments corresponents a la seva localització i puguin formular-se al·legacions que es considerin oportunes, fins dia 14 de juny.

Convocatòria replantació d’arbres 2019

Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l’exercici 2019, ajudes de minimis per a replantar arbres.

Beneficiaris:

Poden se beneficiaris de les ajudes previstes en aquesta resolució les persones físiques o jurídiques que en el moment d’acabament del termini per presentar sol·licituds siguin titulars d’explotacions agràries que replantin: albercoquers, ametlers, figueres garrovers, melicotoners, oliveres i pruneres.

El recinte on se sembren els arbres ha d’estar inscrit a nom de la persona beneficiària en el Registre Interinsular Agrari de les Illes Balears.

Tipus i límit d’ajuda:

La quantia de les ajudes queda fixada en 20 € per arbre plantat: albercoquer, ametler, figuera, melicotoner, olivera i prunera. I de 30 € per arbre plantat per els garrovers empeltats.

L’import mínim de subvenció per beneficiari es de 300 €.

La quantia total d’ajudes de minimis no pot excedir de 20.000 € per beneficiari en un període de tres anys.

Sol·licituds:

El termini per presentar sol·licitud finalitza el dia 31 de juliol del 2019.

Justificació de l’ajuda:

El termini per justificar la realització de les actuacions objecte d’ajuda comença a contar des de la presentació de la sol·licitud i acaba el 30 d’octubre de 2020.

Per més informació i tramitació de sol·licituds es poden dirigir a la Delegació Comarcal del FOGAIBA . Passeig Ramon Llull, 17 07200 Felanitx. Tel. 971 78 73 39

Sortides d’estiu

Des de l’àrea de Joventut vos volem recordar que tenim obertes les inscripcions per les sortides d’estiu fins el proper 14 de juny. Aquestes van dirigides a nins i joves de 9 a 15 anys amb ganes de passar un dia diferent durant l’estiu, hi haurà activitats d’esport, natura, aigua; etc.

La inscripció es pot fer de forma Online a la pàgina web de l’Ajuntament o al Facebook de l’àrea de Joventut. O bé de forma presencial a l’Àrea de Joventut a l’Estació Enològica de 9’00 a 14’00h. A més, es poden inscriure a totes les sortides (preu pack:75€), o per sortides puntuals. Si la inscripció és per sortides puntuals el preu és el següent:

Grup de nins i nines nascuts entre el 2008 i el 2010.

9 de juliol. Jungle park: 20€

16 de juliol. Cova dels Hams: 17’50€

23 de juliol. Cavalls: 30€

30 de juliolKatmandú: 17€

6 d’agost. Piraigüa: 22€

Grup de nins i nines nascuts entre el 2004 i el 2007.

11 de juliol. Palma Jump: 16€

18 de juliol. Ruta Bicicleta: 10.50 €

25 de juliol. Cavalls: 25€

1 d’agost. Western park: 20€

8 d’agost. Padel surf: 17€

Recordar que les places són limitades, i no es reservarà plaça fins que no s’hagi fet la inscripció i s’hagi entregat tota la documentació necessària (fotocòpia DNI, targeta sanitària i justificant de pagament) a l’Àrea de Joventut de forma presencial o al correu electrònic: joventut.ajfelantix@gmail.com

Xerrada per famílies

El proper dimarts 11 de juny, tendrà lloc una nova xerrada a càrrec del psicòleg Jaume Brunet

d’Skilet. En aquesta ocasió treballarem el tema: Premis i càstigs. La xerrada serà a les 18h a l’estació enològica.

Recordar que les xerrades són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia telefonant al 971584031 o bé enviant un WhatsApp al 63074876.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic local d’Assumptes Socials, divendres 31 de maig de les 17.30 a 21.00 h, al Centre Sanitari de Felanitx dijous 6, divendres 7 i dilluns 10 de juny de 17.30 a 21.00 h, i al Centre Sanitari de Cas Concos, divendres 19 de juny de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Agraïm a totes les persones que donen sang, de tots els grups sanguinis, el temps que dediquen amb generositat per ajudar als pacients que necessiten transfusions per millorar o salvar les seves vides. Gràcies per la vostra col·laboració.

V certamen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx 2019

Dia 7 de juny s’obrirà el termini per la recepció de dossiers del certamen.

Dotat amb un primer premi de 3.000 euros patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx i amb una exposició individual a la Casa de Cultura, i un segon premi de 2.000 euros patrocinat pel Setmanari de Felanitx.

Podreu trobar les bases penjades a partir del dia 7 de juny a la plana web www.felanitx.org o al Facebook de l’Ajuntament

Cursos d’estiu de llengua catalana

L’Institut d’Estudis Baleàrics organitzarà cursos i tallers de conversa de llengua catalana durant els mesos de juliol i agost de 2019. L’oferta inclourà cursos intensius de nivell A1, A2 i B1 i tallers de conversa de nivell A2, B1, B2, C1 i C2 a diversos municipis. Podeu consultar l’oferta de cursos en el següent enllaç: http://iebllengua.caib.es

El termini d’inscripció serà del 3 al 18 de juny de 2019.

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Elaborar per la Comissió de Festes de s’Horta. Patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx

Divendres 7, a les 20:30 h, pamboliada solidària, organitzada per Mestresses de casa Grup Marina de s’Horta, en benefici de l’AECC de Balears per la lluita contra el càncer. Música en viu a càrrec dels Reple-gats. Adquisició de tiquets a sa Baldufa, fins dia 4 de juny.

Dissabte 8, a les 9:30 h. Coneguem s’Horta en bici. Municipis cap a la sostenibilitat.

De 5 a 10 anys, ruta pels voltants poc transitats de s’Horta, pràctiques de seguretat, circuits d’agilitat i maneig de la bicicleta.

A partir dels 11 anys, ruta al Castell de Santueri, passant pels camins des Clot des Pou i tornant per sa Lleona.

Sortides de la plaça de Sant Isidre. Durada: 3 hores. Inscripcions limitades a sa Baldufa. Ho organitza: Bicillevant.

A les 18:00h, al saló parroquial, espectacle musical “Coneixes aquesta cançó?” a càrrec dels alumnes de guitarra del Col·legi Reina Sofía de s’Horta. Organitzat per Herminia Echevarría

A les 22:30 h, a la plaça, gran verbena, amb l’actuació de Tomeu Penya i Géminis, Escarràs i DJ Sebas.

Diumenge 9, Cinquagesma. A partir de les 9:00 h, fira, amb

– Exposició de motos i cotxes antics.

– Exposició de tractors.

– Ludoteca infantil.

– Trobada de mundilleres

A les 9:30 h, cercavila pels carrers del poble.

A les 10:00 h, missa solemne. Predicarà Mn Bartomeu Villalonga, rector de Santanyí. Missa de l’organista Miquel Manresa cantada pel cor parroquial.

A les 12:00 h, a la plaça, demostració dels castellers Al·lots de Llevant.

A les 18:30 h, a la plaça, festa Infantil, espectacle dels Mel i Sucre. A continuació degustació de pizzes oferides per la pizzeria Neptuno, de Cala d’Or.

A les 22:00 h, a la plaça, teatre. Estrena de l’obra “Panades o caragols”, original de Jaume Rigo Pons, a càrrec del grup local 6.3 Teatre.

Dilluns 10, A les 10:00 h, missa pels difunts del poble.

A les 17:00 h, olimpíada rural al pati de l’escola, organitzada per l’AMIPA.

A les 21:00, a la plaça, ball de bot, amb l’actuació s’Estol des Gerricó.

A les 22:30 h, a la plaça, entrega de premis, copa de cava i focs d’artifici.

Agenda Cultural

Fins el 23 de juny, a la Casa de Cultura de Felanitx, Exposició Idea’19 Nous creadors de Felanitx.

Divendres dia 7 i dissabte dia 8, a les 19 h, a la sala d’Audicions del Conservatori Concert fi de curs, a càrrec dels alumnes d’Ensenyaments professionals del Conservatori de Felanitx. Una de les alumnes Maria Siquier Mir interpretarà a la flauta i estrenarà una peça composada per el professor i compositor Josep Prohens Julià “Enyorança” i dedicada a la memòria del seu padrí, Llorenç Siquier Mir, impulsador de la música, la Banda i l’Escola de Música de Felanitx. L’acompanyarà al piano Elisa Bernácer Aznar.

Divendres 14, a les 20 h, a la sala d’Audicions del Conservatori de Música de Felanitx, presentació d’un nou llibre, Estels, Un retrat de Mallorca a través d’un programa de ràdio, de Pere Estelrich i Massutí, de edicions Documenta. El presentaran Magdalena Estelrich, periodista; Margalida Solivelles, periodista; Bartomeu Orell, professor i comunicador, i Pere Estelrich, autor. Modera l’acte: Mercè Marrero. Amb actuacions musicals de Cor Acadèmia 1830, Quartet de corda, Tomeu Moll-Mas (piano), Joan Trias i Toni Escanelles (duo guitarres).

Berenar amb sobrassada Munar, galletes Rossellons i vi mallorquí de la D. O. Pla i llevant i Vi de la Terra.
Diumenge 16, a les 19 h, a la sala d’Audicions del Conservatori, concert de piano i violí a càrrec d’alumnes de la Universidad Alfonso X el Sabio de Madrid.