Cavallets i mambelletes

Com a mestres dels cavallets, volem fer una reflexió a aquella gent que, tant a l’Ofici de Santa Margalida com de Sant Agustí entren a l’església o al convent a veure el ball de les esses. Entenem l’apreci i l’estimació que tots els felanitxers i felanitxeres senten cap aquests balls. No obstant això, darrerament, la solemnitat de l’acte religiós s’ha vist d’alguna manera malmesa per les mamballetes de moltes persones, que si bé són una resposta d’admiració gens malintencionada, són pròpies de la part cívica de la festa, que és al carrer, quan els cavallets ballen després de l’ofici o als passacarrers. Per mantenir l’essència de la part religiosa de la festa, ens agradaria veure com la gent assistent a aquestes celebracions manté aquest silenci que fins fa poc s’havia conservat.

Sebastià i Cosme

Sol·licitud per utilitzar les instal·lacions esportives municipals durant la temporada 2019-2020

Tots aquells col·lectius (entitats esportives i no esportives, escoles, institucions, empreses, grups d’amics..) o persones individuals que estiguin interessats en la utilització de les instal·lacions esportives municipals del Pavelló Poliesportiu Guillem Timoner, Piscines Cobertes, Pistes de tennis i pàdel, Camp de futbol “Es Torrento”, Camp d’Esports de “Sa Lleona”, Camp d’Esports “Es Cavaller”, Poliesportiu Toni Peña durant la temporada 2019-2020. Han de presentar al registre de l’Ajuntament de Felanitx la pertinent sol·licitud fins el divendres dia 2 d’agost. Les sol·licituds es troben a la pàgina web: www.felanitx.org i a la recepció del pavelló Guillem Timoner.

Horaris d’atenció al públic de les Regidories

Jaume Monserrat: dilluns, dimarts, dijous i divendres de 11 h a 13 h,  (cal concertar cita prèvia)
Xisco Duarte: dijous 10 a 12 h a la Casa de Cultura
Melanie Mesquida: dimarts  i dijous  11 h a 13 h al Centre Cívic de Portocolom
Joan Aznar: dimarts de 8h a 10h i dijous de 11h a 13h.
Isabel Montero: dilluns, dimarts i dimecres de 18 a 19 h Afers Socials. Imprescindible demanar cita al Tel 971987864, poden cridar de dilluns a divendres de 10.30 a 14h. 
Miquel Lluis Mestre: dimecres de 13h a 14h.   
Damiana Massutí: dimecres de 13h a 14h.
Maria Gràcia González: dimarts i dijous  09.30 a 13.30 h
Maria Mesquida: dimarts i divendres d’11 h a 12 h a l’Estació Enològica.

Col·laboració ciutadana i abocaments

Una de les formes efectives per denunciar els abocaments de residus al costat dels contenidors o qualsevol indret és la denúncia ciutadana. L’Ajuntament demana la col·laboració de tots: feis una foto si trobau algú abocant trastos o enderrocs devora els contenidors o a les voreres de camins i enviau-lo a l’Ajuntament. Recordau que l’Ajuntament disposa de l’aplicació Línia Verda on es poden fer denúncies de forma anònima.

Punt Verd Portocolom

Horari a partir de dia 01/07/2019

Dilluns: tancat

Dimarts: 16h a 20h

Dimecres a dissabte: 10h a 14h i 16h a 20h

Diumenge: 10h a 14h

Àrea de Benestar Animal

Aquests mesos de forta calor és habitual trobar polls de falzia que es tiren dels nius quan encara no estan del tot desenvolupats. Si en trobau podeu contactar amb el Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) al telèfon 971144107.

Àrea de Joventut

FELANITX TECH WEEKEND

Donam per acabada una nova edició de la Felanitx Tech Weekend, en la qual hi han participat gairebé 250 persones arribades d’arreu de l’illa així com també unes 25 que arribaren des d’Eivissa.

L’Àrea de Joventut vol donar les gràcies un any més als voluntaris que la fan possible, els quals hi dediquen moltes hores i solucionen tots aquells petits problemes que sorgeixen. També volem donar les gràcies molt especialment a Electrodomèstics Ricart i Expert Electrodomèstics Oliver per col·laborar amb nosaltres un any més. I finalment també agrair a Llorenç Valverde que any rere any d’una manera o una altra, aporta el seu granet d’arena en aquest esdeveniment.

ESCOLES D’ESTIU MES D’AGOST

Tenim obert el període d’inscripció per al mes d’agost de les escoles d’estiu de Felanitx, S’Horta i Cas Concos, en cas d’estar interessats/des posau-vos en contacte amb nosaltres cridant al 630748762.

SORTIDES D’ESTIU

Els participants a les sortides d’estiu estau pendents de les xarxes socials de l’Àrea de Joventut ja que cada setmana anirem penjant un parell de dies abans la informació de cada una d’elles.

Punt d’informació jurídica per a dones Felanitx

Servei gratuït de l’Institut Balear de la Dona que ofereix informació, orientació i
assessorament jurídic.

Dirigit a dones de qualsevol nacionalitat que necessitin assessorament, orientació i informació jurídica en matèria de dret civil, penal, administratiu, laboral, internacional i estrangeria, justícia gratuïta i especialment en les àrees d’igualtat, família i violències masclistes.

Horari d’atenció: Dimecres de 16:00h a 19:30h, Edifici de l’antiga Estació Enològica. Pg. Ramon Llull, 19. Felanitx. Accés al Servei: cita prèvia al telèfon 673.78.76.01 (en horari de 8:30h a 10:30h). Correu electrònic: infjuridicadones@ibdona.caib.es

Servei de Biblioteques

Biblioteca Joan Estelrich. Biblioteca de Portocolom.

Horari d’estiu: juliol i agost, de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h.

https://portal.conselldemallorca.net/web/15529/inici

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic de s’Horta, dimecres 24 de juliol de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi. Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Agenda Cultural

Juliol

Divendres 12, a les 21.00 h, a la plaça de Sant Jaume de Portocolom, Sopar solidari a benefici de les obres de la parròquia de Portocolom. Per a més informació: T. 620158702

Dissabte 13, a les 19h al Convent de Sant Agustí de Felanitx, Concert de cloenda del II Encontre Orquestral Juvenil de Felanitx. Organiza: Conservatori de Felanitx. Patrocina: Fundació Barceló. Col.laboren: Ajuntament de Felanitx, Centre Cultural i Parróquia de Felanitx.

A les 20.00 h, al Passeig Miquel Massutí (al costat de les engronsadores) a Portocolom,VI D’ESTIU IV, Tast de vins dels diferents cellers de la DO Pla i Llevant i actuacions musicals. Inscripcions al correu videestiu@gmail.com. Places limitades.

A les 22.00 hores, a l’aparcament del pavelló del Poliesportiu Municipal Toni Penya a Portocolom, Verbena, amb les actuacions de Ipops, Identical Souls, DJ Titi i DJ Pache, Organitza: C.E.Felanitx, Col·labora: Ajuntament de Felanitx.

A les 22.00 h, a la Plaça de Sant Jaume de Portocolom, Música al Port, The armed man Karl Jenkins, A Mass for Peace (Missa per la Pau),Muntatge visual i més de 150 músics a l’escenari

Orfeó Artanenc, Cor de Calvià, Coral de Son Servera, Orquestra Simfònica de Calvià i Coral de Felanitx. Direcció musical: Llorenç Gelabert

Diumenge 14, de les 11.00 h a les 14.00 h, a la Platja de s’Arenal de Portocolom i a la Platja de Cala Marçal, Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Organitza: Ajuntament de Felanitx.

Dilluns 15, a les 22.00 hores, al mollet d’en Pereió, Concert Vers endins, “Despulla’t, eixampla’t, somriu!

Dimarts 16, a les 18.00 h, a la plaça de Sant Jaume de Portocolom, FIRA MARINERA, Artesania i gastronomia de les Illes, vora mar.

Festa de la Mare de Déu del Carme, A les 19.00 h, a la parròquia del Carme de Portocolom, Eucaristia solemne. Presidirà i predicarà Sebastià Taltavull Anglada, bisbe de Mallorca. Cantarà el Cor parroquial i l’Agrupació Arrels Marineres ballarà l’oferta. A continuació, processó de les barques, portant la imatge de la Mare de Déu del Carme. En acabar, a la parròquia, cant de la Salve. Abans de començar les actuacions musicals, es donaran els premis a les tres barques més ben enramellades. A les 22.00 h, Mollet d’en Pereió a Portocolom. Cicle de Música al Port, Nit d’havaneres, amb les actuació del grup Arparllots Havaneres Band.

Dimecres 17, a les 22.00 h, Centre Cívic de Portocolom,Cicle de xerrades de l’estiu al Port, Xerrada de nutrició, a càrrec d’Estrella Alba.

Dimecres 18 , a les 21.00h, Centre Cívic de Portocolom, Cicle de cinema infantil, El regreso de Mary Poppins, 131′.

Divendres 19, FESTES DE SANTA MARGALIDA, a les 19.00h, Cercavila pels carrers de Felanitx amb els cavallets, dimonis i caparrots .Lloc: sortida i primer ball es farà a la Casa de Cultura i continuarà el recorregut cap a l’Ajuntament. Completes de Santa Margalida, a les 22.00h, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx, Cantades per la Coral de Felanitx. Organitza: parròquia de Sant Miquel de Felanitx. A continuació processó fins a la font, hi participen els cavallets. Revetla de Santa Margalida, a partir de les 22.00h, a la plaça de sa Font de Santa Margalida, amb l’actuació de Disccovers, Escarràs i DJ Romi.

Dissabte 20, a les 20.00h, FESTA DE SANTA MARGALIDA, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx, Eucaristia solemne. Cantarà la Coral de Felanitx. Predicarà Mn. Josep Cerdà Tomàs, rector de Felanitx. Hi participen els cavallets. A la sortida i damunt el replà de l’església, actuació dels cavallets i ball del Gegant d’es Maculí i na Maria Enganxa. Ballada popular de Santa Margalida, a les 22.00h, placa de sa Font de Santa Margalida, Amb els grups Abeniara i S’Estol des Gerricó.

Diumenge 21, a les 22:00h, a la plaça de sa Font de Santa Margalida, Gloses de Prima.