Avís

Amb motiu de problemes relacionats amb l’estacionament al carrer Camp Roig de Portocolom, a partir de l’1 d’agost fins el 31 de gener estarà prohibit estacionar a la banda esquerra en sentit de la circulació i des de l’1 de febrer fins al 31 de juliol està prohibit a la banda dreta.

Obres distribució de gas, carrers Verònica i Caritat

S’informa que des del dia 29 de juliol fins dia 2 d’agost estarà tancat al trànsit el carrer Verònica, el tram entre el carrer Jaume I i Caritat. I de dia 5 d’agost fins dia 9 d’agost estarà tancat al trànsit el carrer Caritat. Amb motiu de les obres de la xarxa de distribució de gas natural per l’empresa Redexis Gas. Disculpau les molèsties.

Servei de consergeria Casa de Cultural

S’informa que dins els propers mesos sortirà a licitació el servei de consergeria i vigilància de la Casa de Cultura de Felanitx, les persones o empreses interessades poden contactar amb la Casa de Cultura per a més informació al 971582274, o casadecultura@felanitx.org

Sol·licitud per utilitzar les instal·lacions esportives municipals durant la temporada 2019-2020

Tots aquells col·lectius (entitats esportives i no esportives, escoles, institucions, empreses, grups d’amics..) o persones individuals que estiguin interessats en la utilització de les instal·lacions esportives municipals del Pavelló Poliesportiu Guillem Timoner, Piscines Cobertes, Pistes de tennis i pàdel, Camp de futbol “Es Torrento”, Camp d’Esports de “Sa Lleona”, Camp d’Esports “Es Cavaller”, Poliesportiu Toni Peña durant la temporada 2019-2020. han de presentar al registre de l’Ajuntament de Felanitx la pertinent sol·licitud. El termini de presentació de les sol·licituds acaba divendres dia 2 d’agost.

Les sol·licituds es troben a la pàgina web: www.felanitx.org i a la recepció del pavelló Guillem Timoner.

Ordenança de residus i neteja

A causa de reiterades denúncies de veïnats afectats pel fet que determinades persones donen menjar a animals al carrer, cal recordar que es va aprovar la nova ordenança Municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d’espais públics, la qual va entrar en vigor dia 17 de març 2017.

L’article 29.3 f estableix que queda prohibit Facilitar qualsevol tipus d’aliment a animals i, en particular, a coloms, gavines, cans o moixos.”

Aquesta infracció està considerada com a lleu segons l’art. 49.12, i pot ser objecte d’una sanció de fins a 750 €

Consciència ciutadana

Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix, entre tots podem aconseguir un poble més net i respectuós amb el medi ambient.

Serveis que teniu al vostre abast:

 1. Deixalles pot venir a recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon. Tel. 971582710.
 2. Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixis vora els contenidors!!!
 3. Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 19:00h del vespre cada dia menys els dilluns.
 4. I si tens dubtes… truca’ns i t’informarem d’on va cada cosa, més informació a les oficines de l’Ajuntament, departament de Medi Ambient, tel. 971 58 00 51

Gràcies per la vostra col·laboració.

XI Triatló Popular de Portocolom

Recordau que com cada estiu tendrà lloc el Triatló Popular de Portocolom, aquest any previst per al dia 4 d’agost, i per tant, part del matí la circulació rodada serà interrompuda, per aquest motiu us demanam atenció als senyals que marcaran restriccions i alternatives de trànsit a diversos indrets de Cala Marçal.

V certamen d’arts Plàstiques Ciutat de Felanitx

El passat divendres 19 de Juliol va acabar el termini de recepció de dossiers per al certamen. Aquest any ha estat el que més participació ha tingut de les 5 edicions, s’han presentat un total de 102 obres, de diferents parts del territori espanyol així com també europeus i d’altres continents….

El jurat elegit per seleccionar les obres per l’exposició i les obres guanyadores estarà format per:

 • Eva Mulet, gestora cultural especialitzada en art contemporani, treballa a Galeria Pelaires de Palma.

 • Sebastia Mascaró, Mediador i Gestor Cultural.

 • Javier Garlo, Artista plàstic i guanyador del certament 2018.

 • Miquel Riera: Membre en representació del Setmanari de Felanitx.

 • Xisco Duarte, regidor de Cultura i president del Centre Cultural.

  La decisió del jurat es donarà a conèixer el proper 23 d’agost coincidint amb la Nitxdelart’19.

Sopar a penyes

El proper 26 de juliol es celebra el tradicional Sopar a Penyes, enguany actuaran a partir de les 20:30 h Xeremiers, Batucada dels Espiadimonis, Glassford, El Niño de la Cala & Los Auténticos Boquerones i DJ Stivenson.

A les 00.00 h Castell de focs artificials.


Demanam, per favor, als que tenen previst assistir-hi en barca, que s’abstinguin d’amarrar davant la zona de la
“bateria” que és el lloc on es llancen els focs artificials, atès que en cas que hi estacionin embarcacions a les proximitats, per seguretat, els focs artificials es suspenen inclús un cop iniciats.

Sopars de carrer

A tots els ciutadans interessats en organitzar “sopars de carrer” per les festes de Sant Agustí, vos informam que l’Ajuntament proposa que es facin tots el mateix dia, dia 22 d’agost. Els carrers que s’inscriguin per aquest dia tendran de franc gelat felanitxer, “Fresque”. Per inscriure’s cal adreçar-se a les oficines de l’Ajuntament per registrar la vostra sol·licitud.

Sol·licitud de taules i cadires

Degut a les festes patronals i als nombrosos actes programats durant l’època estiuenca, vos demanam que faceu les vostres sol·licituds de taules i cadires almenys amb quinze dies d’antelació, atès que es van cedint segons la disponibilitat material del moment.

Cementiri de Felanitx

S’informa que el Cementiri de Felanitx ha quedat finalista en la VI edició del concurs de cementiris que organitza la revista Adiós Cultural. En total 46 candidatures d’11 comunitats autònomes opten a guanyar aquest concurs que reconeix el treball de rehabilitació, educació i sensibilització que es du a terme per part dels ajuntaments.

Les votacions varen començar el passat 17 de juliol i es podran realitzar fins dia 30 de setembre al següent enllaç: http://www.revistaadios.es/concurso-cementerios2019.html

El Cementiri opta a tres candidatures, millor cementiri, millor monument, i millor història documentada.

Agenda Cultural

Juliol i agost

Divendres 26, Sopar penyes a les 20.30 h, a la platja de s’Arenal de Portocolom, actuacions dels Xeremiers i Batucada dels Espiadimonis. A continuació actuacions musicals a càrrec de Glassford, El Niño de la Cala & Los auténticos boquerones, Dj Stivenson. A les 00:00 h castell de focs d’artifici

Dissabte 27, a partir de les 10.00 hores, al pavelló Poliesportiu Toni Peña de Portocolom, XXI Torneig de bàsquet 3×3. Ho organitza: Club de Bàsquet Joan Capó. A les 21.00 hores, a l’Avarador de Portocolom, Cicle de Música al Port, Ballada Popular d’estiu. A càrrec de l’Agrupació Abeniara i grup convidat. Organitza: FMIBM. Col·labora: Consell de Mallorca.

Diumenge 28, a les 12.00 hores, al moll de la Duana de Portocolom, Travessia al port nedant. Ho organitza: Maria Antònia Caldentey, Ho patrocina: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Felanitx. De les 17 hores a les 21 hores, enfront de l’estanc del carrer Cristòfol Colom, Portocolom, IX Torneig d’escacs José Tarancón. Inscripcions: al número 608 82 92 83. Ho organitza: Associació de veïns i propietaris Pro-Portocolom. A les 22.00 hores, a l’Avarador de Portocolom, Cicle de Música al Port, AQUA. Concert extraordinari de la Banda de Música de Felanitx, acompanyats del Circ Bover, Coral de Felanitx, Units com brins, Coral de Porreres i Coral de Sant Joan.

Divendres 2, a les 22.00 hores, a l’aparcament del Pavelló Poliesportiu Municipal Toni Peña de Portocolom, Cicle de Música al Port, Concert benèfic de David Ordinas. A benefici de Burundi. Venda d’entrades als llocs habituals.

Dissabte 3, a les 7.30 hores, sortida de la plaça Perelada de Felanitx, XXIV Anada en carro, bicicleta, montures i caminant de Felanitx a Cala Marçal. A les 22.00 hores, a la plaça Sant Jaume de Portocolom, Cicle de Música al Port, Concert de Maria del Mar Bonet, 50 anys d’escenaris. Entrada gratuïta.

Diumenge 4, a les 9.00 hores, a la platja de cala Marçal de Portocolom, XI Triatló Popular de Portocolom. Més informació al telèfon 606878611. A les 18.00 hores, al col·legi de s’Algar de Portocolom, Pintada infantil i animació. A les 22.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Teatre, Losers. Entrada gratuïta.

Dimarts 6, a les 18.00 hores, a la plaça Comerç de Portocolom, Taller de llanternes. A les 21.00 hores, recorregut des del moll comercial al Rivetó, Nit de llanternes i cercavila musical. Hi haurà gelat de franc per a tots els nins i nines participants.

Dimecres 7, a les 22.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de xerrades de l’estiu al Port, conferència «Canvi climàtic: Present, passat i futur», a càrrec de Joan Barceló. Ho organitza: Cultural-ment i Ajuntament de Felanitx. Ho patrocina: Cultura en Xarxa: Consell Insular de Mallorca (CACIM).