Avís

Amb motiu de problemes relacionats amb l’estacionament al carrer Camp Roig de Portocolom, a partir de l’1 d’agost fins el 31 de gener estarà prohibit estacionar a la banda esquerra en sentit de la circulació i des de l’1 de febrer fins al 31 de juliol està prohibit a la banda dreta.

Obres distribució de gas, carrers Verònica i Caritat

S’informa que des del dia 29 de juliol fins dia 2 d’agost estarà tancat al trànsit el carrer Verònica, el tram entre el carrer Jaume I i Caritat. I de dia 5 d’agost fins dia 9 d’agost estarà tancat al trànsit el carrer Caritat. Amb motiu de les obres de la xarxa de distribució de gas natural per l’empresa Redexis Gas. Disculpau les molèsties.

Servei de consergeria Casa de Cultural

S’informa que dins els propers mesos sortirà a licitació el servei de consergeria i vigilància de la Casa de Cultura de Felanitx, les persones o empreses interessades poden contactar amb la Casa de Cultura per a més informació al 971582274, o casadecultura@felanitx.org

Recordatori guals

L’objecte del present és el d’avisar a tots els titulars de les concessions de guals, que es troben obligats entre altres coses a:

  1. Col·locar la placa de gual en el lloc corresponent

  2. Aquesta placa serà vàlida només per l’adreça que consti a l’expedient administratiu de llicència

  3. Mantenir el gual en els condicions tècniques i de decòrum públic, en cas d’estar en mal estat s’ha de sol·licitar una placa nova.

  4. L’incompliment d’aquestes i altres mesures contingudes a la corresponent ordenança en matèria reguladora de gual, podrà suposar la pèrdua dels seus efectes i com a conseqüència la revocació de la llicència.

Horari Medi Ambient

S’informa que l’horari d’atenció telefònica i al públic en general del departament de Medi Ambient serà:

– Dilluns: de 8:00 a 14:00

– Dimarts a divendres: de 11:30 a 14:00

Telefon d’atenció: 871987791

Ordenança de residus i neteja

A causa de reiterades denúncies de veïnats afectats pel fet que determinades persones donen menjar a animals al carrer, cal recordar que es va aprovar la nova ordenança Municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d’espais públics, la qual va entrar en vigor dia 17 de març 2017.

L’article 29.3 f estableix que queda prohibit Facilitar qualsevol tipus d’aliment a animals i, en particular, a coloms, gavines, cans o moixos.”

Aquesta infracció està considerada com a lleu segons l’art. 49.12, i pot ser objecte d’una sanció de fins a 750 €

Consciència ciutadana

Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix, entre tots podem aconseguir un poble més net i respectuós amb el medi ambient.

Serveis que teniu al vostre abast:

  • Deixalles pot venir a recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon. Tel. 971582710.
  • Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixis vora els contenidors!!!
  • Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 19:00h del vespre cada dia menys els dilluns.
  • I si tens dubtes… truca’ns i t’informarem d’on va cada cosa, més informació a les oficines de l’Ajuntament, departament de Medi Ambient, tel. 971 58 00 51

Gràcies per la vostra col·laboració.

Prevenció d’Incendis

Està prohibit fer foc al bosc de l’1 de maig al 15 d’octubre.

Durant l’època de perill moltes activitats relacionades amb l’ús del foc estan rigorosament prohibides o necessiten una autorització especial dels serveis forestals.

Vos demanam precaució i col·laboració per prevenir els incendis forestals. La temporada dalt risc d’incendi forestal s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Durant els propers sis mesos són vigents les normes sobre l’ús del foc, vos recordam:

– L’112 és el número de telèfon d’emergències per avisar i donar informació de qualsevol incident relacionat amb un incendi forestal.

– Cal extremar la precaució en les activitats a zones boscoses: no llençar llosques de cigarrets, no fer focs d’artifici ni deixar cap tipus de residu.

A més aquest any s’ha publicat la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balerars, on concretament en el seu article 77 desenvolupa les mesures de seguretat i defensa de les forests en zones d’interfície urbà-forestal. S’estableix entre d’altres que:

  • En el cas dels habitatges unifamiliars amb zones d’interfície urbano-forestal s’haurà d’executar i mantenir una franja exterior perimetral de seguretat de 30 metres d’amplada mínima, sense acumulacions de combustible vegetal, amb un desbrossament selectiu i amb aclarides i podes de la massa arbòria que permetin trencar la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació.

  • Els propietaris d’habitatges unifamiliars situats en terreny forestal o confrontats amb aquest hauran de mantenir a les zones d’alt risc d’incendi forestal, a banda i banda dels vials d’accés, franges longitudinals de seguretat de 10 metres d’amplada mínima amb actuacions preventives de control del combustible vegetal.

XI Triatló Popular de Portocolom

Recordau que com cada estiu tendrà lloc el Triatló Popular de Portocolom, aquest any previst per al dia 4 d’agost, i per tant, part del matí la circulació rodada serà interrompuda, per aquest motiu us demanam atenció als senyals que marcaran restriccions i alternatives de trànsit a diversos indrets de Cala Marçal.

Paperins

Atès que del dia 22 d’agost a l’1 de setembre tendran lloc les festes de Sant Agustí, totes les persones que vulguin adornar el seu carrer poden passar pel magatzem de la Brigada Municipal, ubicat al Passeig de la República Argentina, i se’ls facilitarà paperí.

Sopars de carrer

A tots els ciutadans interessats en organitzar “sopars de carrer” per les festes de Sant Agustí, vos informam que l’Ajuntament proposa que es facin tots el mateix dia, dia 22 d’agost. Els carrers que s’inscriguin per aquest dia tendran de franc gelat felanitxer, “Fresque”. Per inscriure’s cal adreçar-se a les oficines de l’Ajuntament per registrar la vostra sol·licitud.

Cementiri de Felanitx

S’informa que el Cementiri de Felanitx ha quedat finalista en la VI edició del concurs de cementiris que organitza la revista Adiós Cultural. En total 46 candidatures d’11 comunitats autònomes opten a guanyar aquest concurs que reconeix el treball de rehabilitació, educació i sensibilització que es du a terme per part dels ajuntaments.

Les votacions varen començar el passat 17 de juliol i es podran realitzar fins dia 30 de setembre al següent enllaç: http://www.revistaadios.es/concurso-cementerios2019.html

El Cementiri opta a tres candidatures, millor cementiri, millor monument, i millor història documentada.

Agenda Cultural

Juliol

Divendres 2, a les 22.00 hores, a l’aparcament del Pavelló Poliesportiu Municipal Toni Peña de Portocolom, Cicle de Música al Port, Concert benèfic de David Ordinas. A benefici de Burundi. Venda d’entrades als llocs habituals.

Dissabte 3, a les 7.30 hores, sortida de la plaça Perelada de Felanitx, XXIV Anada en carro, bicicleta, montures i caminant de Felanitx a Cala Marçal. A les 22.00 hores, a la plaça Sant Jaume de Portocolom, Cicle de Música al Port, Concert de Maria del Mar Bonet, 50 anys d’escenaris. Entrada gratuïta.

Diumenge 4, a les 9.00 hores, a la platja de cala Marçal de Portocolom, XI Triatló Popular de Portocolom. Més informació al telèfon 606878611. A les 18.00 hores, al col·legi de s’Algar de Portocolom, Pintada infantil i animació. A les 22.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Teatre, Losers. Entrada gratuïta.

Dimarts 6, a les 18.00 hores, a la plaça Comerç de Portocolom, Taller de llanternes. A les 21.00 hores, recorregut des del moll comercial al Rivetó, Nit de llanternes i cercavila musical. Hi haurà gelat de franc per a tots els nins i nines participants.

Dimecres 7, a les 22.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de xerrades de l’estiu al Port, conferència «Canvi climàtic: Present, passat i futur», a càrrec de Joan Barceló. Ho organitza: Cultural-ment i Ajuntament de Felanitx. Ho patrocina: Cultura en Xarxa: Consell Insular de Mallorca (CACIM).

Divendres 9, a les 20.30 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Conferència, a càrrec dels Amics dels Closos de Can Gaià. A continuació, Sopar de recreació històrica dels Amics des Closos. Venda de tiquets als llocs habituals.

Dissabte 10, a les 19 hores, 24ª Jornada de Portes Obertes al Jaciment dels Closos del Gaià. Vine a descobrir els resultats de la nova campanya d’excavació arqueològica als Closos de la mà dels arqueòlegs i arqueòlogues que l’excaven.

De les 18 hores a les 20 hores, barraques del Riuetó, Pintada infantil de les barraques des Riuetó. Ho organitza: Associació de veïns i propietaris Pro-Portocolom.

Dimecres 14, dijous 15, i divendres 16, tots els dies, a les 20.30 hores Teatre de prop, a càrrec de Mai Som Tots. Punt de trobada: Restaurant Cafeteria Mestral, al carrer Cristòfor Colom. Ho organitza: Mai Som Tots Teatre. Hi col·labora: Ajuntament de Felanitx. Més informació: http://maisomtotsteatre.com/web/

Vos recordam que algunes de les activitats esportives es troben al programa d’Estiu 2019 a la part de darrere.