Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 09 setembre, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Proposta d’inici del procediment de reclamació de responsabilitat patrimonial per anul·lació de títol administratiu habilitant d’obres.

  • Expedient de protecció de la Legalitat Urbanística

  • Aprovació definitiva de l’estudi de detall de la illeta situada entre els carrers s’Algar i Mar de Portocolom en execució de sentència.

  • Creació personal eventual i modificació inicial de plantilla 2019.

  • Nomenament de suplent de representant a òrgans col·legiats.

  • Determinació dels vocals que integraran el Consell d’Administració del Centre Cultural

  • Modificació de Crèdit 15.2019 mitjançant crèdit extraordinari a finançar amb càrrec a baixes de crèdit

Festes de Felanitx

La Corporació municipal vol expressar el seu agraïment a tota la ciutadania de Felanitx i als visitants de fora poble per l’alta participació en el conjunt d’actes de la setmana de les festes de Sant Agustí, des del pregó i la nit de l’art de dia de dia 23 fins a la verbena de dia 31, i també vol agrair especialment la tasca duita a terme pel grup de voluntaris de Protecció Civil, als serveis sanitaris, a la Guàrdia Civil i a la Policia Local, així com els agents vinguts d’altres poblacions.


Igualment es vol traslladar un agraïment especial als veïns que es varen veure afectats per les molèsties del dispositiu policial i a totes les persones que varen efectuar pel seu compte la neteja de la via pública davant els seus immobles.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al centre Sanitari de Felanitx, dijous 12, divendres 13 i dilluns 16 de setembre de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 27 d’agost de 2019 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars que regiran la contractació de les obres d’instal·lació i adequació d’hidrants al terme municipal de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment podràn accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 16 de setembre de 2019 a les 14 hores.

Escola d’adults

Oferta formativa curs 2019/2020

Felanitx, IES Felanitx (Ctra. Felanitx- Petra)

Estudis inicials nivell I (Alfabetització)

Preparació proves lliures d’ESO (matí)

Preparació proves d’accés Grau Mitjà FP. (matí)

Català per adults

  • Nivells A2 (matí i horabaixa)

  • Nivells B2 i C1 (horabaixa)

Castellà per a estrangers nivell I i II (matí i horabaixa)

Anglès nivell I, II i III, (preparació proves lliures EOI)

Alemany nivell I

Informàtica nivell (nivell bàsic usuari): novembre-febrer

Portocolom (classes novembre-abril)

Centre Cívic (Avinguda Nadal Batle)

Acolliment lingüístic

Anglès I

Inscripció i matrícula del 10 al 25 de setembre a l’IES de Felanitx

Matins a l’Estació Enològica: de 11 a 13 h dies 10, 11, 17, 18 i 24

Horabaixes a l’IES Felanitx de 18,30 a 20,30 h, dies 12, 13, 16, 19, 20 i 23

Mínim 10 alumnes per grup

Informació i recollida de documents: Punt d’Informació Juvenil, Oficina de Turisme de Portocolom, i IES Felanitx i Estació Enològica en hores de matrícula.

Regidoria de trànsit i circulació

S’informa que amb motiu de les festes patronals de Cas Concos es tancarà el trànsit en el carrer Metge Obrador els següents dies:

Divendres 6, de les 18.00 a les 1.00 de dia 7 de setembre.

Dissabte 7, de les 15.00 a les 1.00 de dia 8 de Setembre.

Diumenge 8, de les 16.30 a les 00.00.

Dilluns 9, de les 19.00 a les 1.00 de dia 10 de Setembre.

Dimarts 10, de les 7.00 a les 00.00

Dimecres 11, de les 18.30 a les 00.00.

Dijous 12, de les 17.00 a la 1.00 de dia 13 de setembre. Hi haura instancies per tancar carrers per els sopars de carrers.

Divendres 13, de les 19.30 a les 1.00 de dia 14 de setembre.

Es demana que el dia de la Fira dia 7, no hi hagi vehicles estacionats davant l’església i als carrers: Metge Obrador, Guillem i Joan Obrador, Cardenal Rossell, Concepció i plaça Església.

Dimarts dia 10 de setembre tendrà lloc un dinar popular, us comunicam que el trànsit al carrer Metge Obrador, romandrà tancat des de primera hora del matí fins a les 00:30 hores.

Durant totes les festes s’habilitaran dues zones d’aparcament, una a l’entrada del poble de la part de Felanitx i una altra a l’entrada del camp d’esports.

Agenda Cultural

Setembre

Dissabte, 7 de setembre i diumenge, 8 de setembre, a les 20:00h, sortida des de la Plaça de Santa Margalida de Felanitx, XL Pujada de Felanitx a Lluc a peu de la part forana. Inscripcions: Autocars Caldentey (passeig de n’Ernest Mestre, 32, Felanitx). ho patrocina: Centre Cultural de Felanitx i Ajuntament de Felanitx.

Dissabte, 14 de setembre, de les 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 19:30, VII Diada Viu la Prehistòria. Al llarg d’aquest dia desenvoluparem una gran diversitat d’activitats lúdiques i educatives sobre el món de la prehistòria i l’arqueologia dirigides a públic de totes les edats.

Programa de Festes de Cas Concos des Cavaller Sant Nicolau de Tolentí 2019

Divendres 6, a les 19.00 h. Repicada de Campanes i amollada de Coets tot anunciant el començament de les festes. Cercavila amb Xeremiers, caparrots i dimonis de Cas Concos des Cavaller. Amb el mateix cercavila s’inauguraran les exposicions de pintura:

-Exposició Col-lectiva d´Andreu Maimó i Susana Gaitan. Al Local de Cas Concos.

-Exposició “Sumant Rutines” de Pep Molina. Al costat de la Rectoria.

A les 20.00 h. Pregó de Festes a càrrec de Margalida Vaquer Manresa, “Botera”.

A continuació lliurament del Pregó de l’any passat a la pregonera Margalida Obrador Bennassar, publicat a la col·lecció coses nostres, patrocinat per la Regidoria de Festes de l’excel·lentíssim Ajuntament de Felanitx, Farà l´entrega el Sr Josep Grimalt Vidal.

A les 21.30 h Sopar de Frit. Organitzat per l’associació de Mestresses de Casa de Cas Concos. Al carrer del Castell, on es fa cada any.

A continuació, Ball de saló a càrrec del grup SWING 2, Paco Almodovar i Lluís Amores. A la plaça de l’Església.

Dissabte 7, a les 10.00 h. Jornada de portes obertes a l’espai Reconatura. A Cases Monges al carrer Major.

A les 11.00 h. Tir amb escopeta d’aire Comprimit. Al camp d’esports.

A les 12.00 h. Tir amb Passeja. Al Camp D’esports.

A les 18.00 h Segona Fira Artesana Nocturna de Cas concos, amb Food Trucks, xeremiers de Cas Concos, Exposicions d’art, Exposició de motos, cotxes antics i Cotxes Renault 5.

A les 23:00 h Verbena. Al Camp d’esports

Orquesta Oasis.

Horris Kamoi.

DJ Idential Souls

Diumenge 8, a les 18.00 h, Revista Teatral, amb Mado Pereta amb l’actuació dels pallassos de la tele, Mag Felix, acròbates, entre d’altres. A la plaça de l’Església.

A les 20.30 h Missa, sa suprimeix la de dissabte dia 7.

21.00 Presentació de la Misal·lania a càrrec de Josep Grimalt.

Dilluns 9, a les 17.30 h. Festa infantil. Al Camp d’esports. Organitzada per L’AMIPA de Cas Concos. S’han de dur les bicicletes com cada any, jocs d’aigua i altres atraccions.

A les 19.30 h Missa i benedicció dels panets de Sant Nicolau de Tolentí.

A les 20.00 h. Cercavila amb els xeremiers i caparrots, per recollir les joies per a les corregudes.

A les 22.00 h. Ball de Bot amb el Grup Es Revetlers. A la plaça de l’església.

Dimarts 10, a les 10.00 h. Cercavila pels carrers del poble.

A les 10.30 h. Missa Solemne en honor a Sant Nicolau, Presidirà i predicarà Antoni Vera Díaz, Vicari General de Mallorca. Canta El Cor Parroquial. A l’ofertori: veneració de la relíquia del Sant, amb cant dels goigs pel SEXTET DE SON PINAR i l’oferta ballada per L’Escola de Ball de pagès de Cas Concos.

Homenatge a les persones majors de 85 anys ( Empadronades al Municipi). En acabar la missa rebran un detall. El Batle S’hi posarà amb contacte. Aperitiu de palo i sifó, gentilesa de l’Ajuntament de Felanitx.

Corregudes de Joies. Al carrer 31 D’Agost.

A les 14.00 h. Dinar de Paella, al carrer del Metge Obrador. Organitzat per l’Associació de la Tercera Edat de Cas Concos. Tiquets a la venda fins dia 6 de Setembre. Preu 11 €.

Havent dinat, horabaixa d’esbarjo concarrí amb actuacions d’una xaranga que anirà de bar en bar.

A les 20.00 h. Conferencia a Càrrec de Miquel Segura Aguiló. Xuetes de Mallorca, historia d’una infàmia. Al Local De Cas Concos.

A les 21:30 h Festa de la cervesa tradicional i Concert de la Banda de música. A la plaça de l’Església.

A les 00.00 h. Castell de Focs Artificials.

Dimecres 11, a les 19.00 h. Esport a la plaça. A la plaça de l’Església.

A les 21:30 h Trivial. A la plaça de l’Església.

Dijous 12, a les 18:00 h .Contacontes rodat. Ho organitza l’ AMIPA de Cas Concos

A les 20:30 h. Sopar de Carrers.

A les 22:00 h. Ball en línia, a la plaça de l’Església. A càrrec de na Cati i Joan. Ho organitza l’Associació de la 3ª edat de cas Concos.