És un dels pocs cementeris de Balears que compta amb aquest sistema. Es vol recuperar i promocionar la seva història a través de 10 punts QR instal·lats a diferents indrets del camp sant.

El projecte va començar l’any 2015 gràcies a l’empenta de Manuel Ripalda, treballador del cementeri i la col·laboració de l’historiador Ramón Rosselló Vaquer. L’ajuntament ha fet una inversió pressupostària de 6.000 €.

Aquests 10 codis QR estan col·locats en un suport de fusta que van subjectats enterra. Quan l’usuari obté el codi en el seu telèfon mòbil o tauleta és derivat a una locució/vídeo d’una durada aproximada d’entre 30 i 60 segons on s’explica la història de l’indret. La locució està en 5 idiomes castellà, català, anglès, francès i alemany, el de Felanitx és el primer cementeri de les Illes que posa en marxa el servei de locució i imatge.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat que “a partir d’ara es promocionarà el cementeri tal com es fa a altres indrets fora de les Balears, ja que només el de Ciutat compta amb aquest servei. No hem d’oblidar que darrere aquests indrets hi ha un fons cultural important i esperem que en un futur, ho estem estudiant, es puguin realitzar visites guiades. Serà una oferta turística més afegida al municipi. Felanitx és una terra de personatges il·lustres com poden ser Mossèn Pere Xamena, prevere i historiador de Felanitx, el rector de la Universitat Nadal Batle o que malauradament ha tingut episodis tràgics com la torrentada de 1989 o les víctimes de la caiguda de la timba”.

La regidoria de turisme s’ha encarregat de fer uns díptics informatius que estan a l’entrada del cementeri.

Per part seva el regidor d’infraestructures, Joan Aznar ha anunciat que aquest codi estarà operatiu el dia de Tots Sants, hem considerat que era un bon moment per a posar-ho en funcionament, ja que és un dels dies que més afluència de públic té. Sabem que és un dia per estar amb les persones que ja no hi són, però també sabem que és un dia que la gent aprofita per fer un passeig per les instal·lacions i si amb això contribuïm a què coneguin més del cementiri i de la història que hi ha dins ell, ens sentim satisfets”.

Recordar que la instal·lació del codi QR ha estat la darrera passa perquè en un futur es pugui fer un recorregut cultural i es puguin fer visites guiades. En els darrers anys s’hi ha instal·lat un sistema de rec a la part antiga, s’han llevat les barreres arquitectòniques, hi ha un control més exhaustiu a les sepultures antigues i els jardins estan més ben conservats.