Felanitx lliure de violència masclista

Relació d'activitats que es duran a terme amb motiu de la setmana contra la violència cap a les dones, el pròxim 25 de novembre se commemora el dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. Al municipi es duran a terme els següents actes:

Dilluns 25, a les 19:30h a la sala d'actes del Centre Cultural, lectura dramatitzada a càrrec de Heura Teatre 'La mort de na Margalida', baix la direcció de Margalida Estelrich. En acabar la lectura a la Plaça de Sa Font de Santa Margalida es llegirà un manifest i hi haurà un recordatori de les víctimes de violència masclista.

Dijous 28 a les 20h a la Casa de Cultura, mostra de curtmetratges a càrrec de Corto España relacionats amb la violència cap a les dones. En acabar el visionat, s'obrirà un debat que conduirà l'agent d'Igualtat de l'espai de Dones de Felanitx, Laura Socias. 

Al llarg de la setmana es faran diferents activitats al municipi, com poden ser pintada de frases als passos de vianants, els diferents col.legis i intituts duran a terme tallers de conscienciació en els joves damunt aquesta xacra i es visitaran farmàcies per impulsar la prevenció i atenció de les víctimes.

Horari d'atenció al públic de l'equip de govern municipal i batles pedanis.

Els ciutadans tenen l'opció de demanar cita amb el batle o qualsevol altra membre de l'equip de govern. A continuació detallam quina és la disposició de cada àrea i el seu responsable.

Jaume Monserrat: Batlia, gestió econòmica, platges i camins

dilluns, dimecres, dijous i divendres de 11 h a 13 h, (cal concertar cita prèvia)

Xisco Duarte: Regidor de cultura, patrimoni, fires i mercats

dimecres 8 a 10 h a la Casa de Cultura

Melanie Mesquida: Regidora de turisme i comerç, seguretat ciutadana

dimecres i dijous 10 a 12 h al Centre Cívic de Portocolom

Joan Aznar: Regidor d'esports, infraestructures i manteniment, formació i ocupació

dimarts de 8h a 10h i dijous de 11h a 13h.

Isabel Montero: Regidora d'afers socials i educació

dimarts, dimecres i dijous de 16 a 19.30 h Afers Socials. Imprescindible demanar cita al Tel 971987864, poden cridar de dilluns a divendres de 10.30 a 14h. 

Miquel Lluís Mestre: Regidor de medi ambient

dimarts de 13.30 a 14.30 h. 

Damiana Massutí: Regidora de festes i joventut

dimarts 14 a 15 h.

Maria Gràcia González: Regidora d'urbanisme, salut i benestar

dimecres i dijous 09.30 a 13.30 h

Maria Mesquida: Regidora d'igualtat, política lingüística, participació ciutadana

dimecres d’11 h a 12 h a l’Estació Enològica i divendres d’11 h a 12h a l’Ajuntament.

Pep Alou, batle pedani de s'Horta

dijous excepte festius, de les 19h a 20h al centre Cívic de s'Horta

Comerç

La regidoria de comerç vol posar en coneixement de la ciutadania que ha quedat constituïda la nova junta de l'associació de comerciants i empresaris de Felanitx. La nova presidenta de l'entitat és Maria Vaquer Pou, si teniu propostes per millorar el comerç al municipi o si us voleu informar de com associar-vos, us podeu posar amb contacte amb ella al número 636 82 20 88. La regidoria de comerç està disposada a fer feina de valent junt amb l'associació per millorar i reactivar el sector comercial a tot el municipi. 

Obres a Portocolom

L'Ajuntament de Felanitx recorda que, amb motiu de les obres d'embelliment dels carrers Pescadors i Cristòfor Colom del Port, el trànsit patirà talls de circulació en aquestes vies fins aproximadament finals de desembre.Disculpau les molèsties.

Biblioteca de Portocolom

La biblioteca municipal de Portocolom a partir del mes de novembre obrirà temporalment els dimarts i els dijous de 16:30 a 20:00 h.

Betlems a Felanitx

L’Associació de Betlemistes en col·laboració amb la regidoria de Cultura, convoquen a totes les persones interessades o que tenguin una proposta per participar en el muntatge de betlems, pregam que es posin en contacte per correu electrònic a cultura@felanitx.org. 

Certificats de català

Proves Gener 2020

La Direcció General de Política Lingüística ens comunica que s'obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1.

Termini d'inscripció: del 12 al 25 de novembre de 2019.

Dates de les proves escrites:

- Nivell B2: 22 de gener

- Nivells A2 i C1: 25 de gener

- Nivell B1: 27 de gener

Dates de les proves orals: del 7 al 12 de març de 2020

Revisau les actualitzacions a la següent plana web https://bit.ly/2WEPlOa

Campanya Grip

La campanya de vacunació per prevenir la grip entre els col·lectius de risc es perllongarà fins el pròxim 19 de desembre. No oblideu demanar cita prèvia al Servei de Salut telefonant al 971 43 70 79 si estau interessades en vacunar-vos.

- Els col·lectius de risc establerts són els següents:
 • Les persones més grans de 65 anys.
 • Els adults i els infants amb malalties cròniques relacionades amb el sistema pulmonar, el sistema cardíac, les insuficiències respiratòries i l’asma, la diabetis i les malalties renals.
 • Les persones immunodeprimides (persones amb un dèficit en el sistema immunitari).
 • Els pacients amb obesitat mòrbida.
 • Els malalts afectats per algun tipus de deteriorament cognitiu (síndrome de Down, demències, etc.).
 • Les persones amb un implant coclear (dispositiu auditiu) o en espera de rebre’l.
 • Els infants prematurs en els primers dos anys de vida.
 • Les dones embarassades. 
 • Les persones de qualsevol edat que viuen en una institució. Com en les altres campanyes, es repartiran vacunes a centres penitenciaris, residències geriàtriques i de persones discapacitades, casals de gent gran i mútues de treballadors.
 • Els serveis essencials per a la comunitat. Es recomana molt especialment la vacunació als col·lectius que poden transmetre la grip a les persones dels grups de risc, com són el personal sanitari, el personal de les residències de gent gran i de residències de discapacitats, els cuidadors de malalts amb patologia crònica o les persones que hi conviuen, i els que ofereixen serveis de resposta ràpida a la comunitat o treballen en aquest àmbit (policia, bombers i protecció civil).
 • Els educadors d’escoletes de 0 a 5 anys.
La vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.

Crida

Campanya d’anàlisi de la triquina en la matança per a consum domèstic privat

A tots els ciutadans es fa saber que l’Ajuntament de Felanitx, en compliment de la normativa dictada per la Conselleria de Salut i Consum (Decret 34/2009) ha autoritzat l’organització i el desenvolupament de la campanya de sacrifici de caps de bestiar porcí per al consum domèstic privat, la qual s’haurà de desenvolupar d’acord amb les següents condicions:
 1. La campanya de sacrifici s’ha de realitzar entre els dies 1 de novembre de 2019 i 30 de març de 2020.
 2. Les persones interessades han de seguir el següent procediment:
 a) Abans del dia del sacrifici hauran d’acudir a les oficines de l’Ajuntament (SIAC), per tal de recollir el document d’identificació i la bossa amb el precinte en la que s’hauran de dipositar les mostres.

 b) Els Veterinaris designats Col·laboradors de l’Ajuntament de Felanitx, són la Sra. Francisca Rosselló Rigo, col·legiada amb núm. 590, telèfon 652258048.

 c) El dia de la matança haurà d’extreure la mostra o mostres de cada animal sacrificat i identificar-les de forma adequada amb el document que facilitarà l’Ajuntament. Després s’hauran de dur a les oficines de la Policia Local, juntament amb la documentació i les taxes que ascendeixen a 30 €. 

 d) No es podrà consumir carn o productes crus o insuficientment cuinats fins que es conegui el resultat negatiu de l’anàlisi. 

 e) En cas que el resultat de l’anàlisi sigui positiu, el propietari de l’animal n’haurà de destruir tota la carn i els productes carnis obtinguts. 

Si hi ha cap infracció s'incorre en una sanció d’acord amb la normativa vigent.

Agenda Cultural

El Centre Cultural ofereix un cicle d'activitats relacionades amb els 100 anys d'Es Sindicat de Felanitx.

Dia 16 de novembre a les 20h a la Casa de Cultura es durà a terme una xerrada a càrrec de l'enòleg Luis Armero baix el títol “El funcionament del Sindicat. Una visió personal”.

El 29 de novembre a la mateixa hora i lloc, Marina Roig oferirà la seva visió de com va afectar la fil·loxera a Mallorca. La xerrada du per títol “La viticultura a Mallorca el temps de la Fil·loxera. L'origen del Sindicat”.

Concerts de Santa Cecília a benefici del Convent de Sant Agustí

c, després de la misa de les 20h a la parròquia de Sant Isidre a S'Horta, Concert de Santa Cecília a càrrec d'Units com brins. Música nostra i veinades.

1 de desembre, el concert d'Units com brins serà a les 19h, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx. Els donatius d'ambdós concerts aniran destinats a les obres del Convent de Sant Agustí.

Dia 23 de novembre, a les 20h a l'Auditori Municipal, la banda de música de Felanitx ofereix el concert de Santa Cecília 'Amb R de Rússia'

Fins dia 8 de desembre es poden visitar les exposicions a la Casa de Cultura, a la sala exposicions "Objetos despojados" de Marcos Juncal i a sala Miquel Barceló "Screen shots" de Mariana Sarraute.