L’equip de govern de l’Ajuntament de Felanitx denuncia el victimisme de l’oposició i la poca participació en les juntes de portaveus.

PP, PI i el regidor no adscrit consideren que PSOE, BLOC, Podem i VOX s’han instaurat en una dinàmica d’infravalorar-se i fer creure a la ciutadania que no s’és democràtic.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, davant les acusacions fetes per l’oposició ha manifestat «no tenc cap problema en què les plenàries passin a celebrar-se a les vuit del matí i tenir tot el dia per fer preguntes. El que no tenc tan clar és si en tendrien tantes per fer. M’agradaria sabre quin ple extraordinari volen fer, quan a una sessió d’aquestes característiques no hi ha dret als precs i preguntes. Deixin de fer demagògia»

A la darrera sessió plenària es va donar resposta a totes les preguntes que s’havien formulat per part de tots els grups de l’oposició per evitar que després es titlli a l’equip de govern de poc transparent. Va ser una plenària que es va allargar passada la mitjanit perquè hi va haver un problema d’accés a informació per part d’una regidora socialista. Això va provocar un retard de 20 minuts en l’inici de la sessió i el batle va considerar allargar el ple el temps que s’havia torbat a començar. Així mateix a partir de la pròxima plenària, si les restriccions sanitàries no canvien, el ple serà ja de forma presencial.

Monserrat afegeix «anim una vegada a més a l’oposició a què participi en les juntes de portaveus amb les seves propostes, nul·les avui dia, es dediquen a escoltar i assentir amb el cap. Noltros els volem fer partícips i pareix que només els interessa el ple, quan la política és 24 h els set dies de la setmana»

L’equip de govern també vol manifestar que si el regidor socialista, que té un càrrec al Govern, presentés les mocions o propostes d’adhesió a manifests dins el termini i en la forma que pertoca, no es perdria tant de temps en les plenàries. Unes propostes, que recordam, sí que es varen incloure per debatre, quan es podien haver descartat. Això és democràcia.