Anunci

Contractació obres instal·lació pèrgoles

La Junta de Govern Local del passat dia 13 d’abril de 2021 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars que regiran la contractació de les obres d’instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a l’aparcament del poliesportiu Guillem Timoner de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment podran accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 6 de maig de 2021 a les 14 hores.

Bonificació impost construccions, instal·lacions i obres

L’Ajuntament de Felanitx continuarà bonificant l’impost de construccions, instal·lacions i obres fins que finalitzi l’estat d’alarma marcat pel Govern Estatal el dia 9 de maig de 2021. Es farà bonificació ICIO amb l’objectiu d’incentivar i reactivar l’activitat econòmica del municipi i fer front a les negatives conseqüències derivades de la crisi sanitària. La bonificació és de fins al 95%. Per rebre aquesta ajuda el promotor ha d’iniciar les obres en un termini de sis mesos després d’haver rebut la notificació de la concessió de la llicència d’obra. No obtindran aquesta bonificació les llicències d’obra ja autoritzades.

Ajudes pagament taxa recollida de fems
Serveis Socials posa a disposició dels ciutadans una reducció de la taxa per la recollida i eliminació de fems domiciliari. Aquesta sol·licitud es pot tramitar fins dia 31 de maig.

Beneficiaris:

– L’habitatge amb un sol resident, els ingressos del qual siguin iguals o inferiors a 1425 € mensuals.

– L’habitatge amb més d’un resident, els ingressos conjunts dels quals siguin iguals o inferiors a 1900 € mensuals.

No podran gaudir de la reducció de la taxa si qualsevol dels membres de la unitat familiar de convivència, és propietari o usufructuari de més d’un inmoble.

Com demanar l’ajuda?

A les oficines de serveis socials, documentació necessària: DNI de tots els convivents, documents per acreditar els ingressos de la unitat familiar (pensions o certificat negatiu d’aquestes, declaració de la renda del 2019 o certificat negatiu d’aquesta), contracte de lloguer si escau, certificat de discapacitat si escau, i rebut de fems de 2020.

Per garantir el compliment de les actuals mesures de seguretat, serà necessari demanar cita prèvia.

Horari d’atenció al públic

FELANITX

De dilluns a divendres de 09h a 14h. Antiga Estació Enològica, Passeig Ramon Llull, 19. Tel.: 971582629 / 651890685

PORTOCOLOM

Dimecres de 09h a 14h. Centre Cívic, Ronda Nadal Batle, s/n. Tel.: 971825239 / 651890685

S’HORTA I CAS CONCOS

Demanar cita prèvia a les oficines de l’antiga estació enològica o al centre cívic de Portocolom

Fems, recollida selectiva i deixalles

 • Recollida domiciliària fems
  Es realitza amb normalitat, cada dia excepte els dilluns.
 • Contenidors de reciclatge
  Es pot anar sense problema com de costum respectant, si trobau a més persones,
  manteniu les distàncies de seguretat.
 • Comerços

Dilluns i dijous: paper
Dimarts i divendres: envasos
Dimecres i dissabte: vidre
Diumenge: sense servei

 • Voluminosos
  Deixalles, podeu telefonar al 900 772 211, de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 16h
 • Horari punt verd Portocolom
  Dilluns tancat

Dimarts de 16h a 20h

De dimecres a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h

Diumenge de 10h a 14h

Recordau que està prohibit deixar o abocar residus fora de l’horari establert i que pot suposar una sanció de fins a 750€

Reciclatge càpsules cafè

El consistori té instal·lats dos contenidors, un a Deixalles Felanitx i l’altra al Punt Verd de Portocolom perquè la ciutadania pugui dur les càpsules de cafè, d’alumini i plàstic, plenes o buides per ser degudament reciclades. Si un establiment està interessat en sol·licitar un contenidor ho pot fer a través del mail mediambient@felanitx.org

Campanya de comerç i restauració

A partir de l’1 de maig els ciutadans empadronats al municipi que estiguin interessats en descarregar-se els vals de la campanya «Mou Felanitx» poden fer-ho a la plana web mou.felanitx.org

Les persones que no tenen accés a les noves tecnologies podeu dirigir-vos al segon pis de la biblioteca Joan Estelrich de Felanitx entre les 09h i les 14h

Recordau que la durada d’aquesta primera campanya de primavera té una validesa d’entre l’1 de maig i el 15 de juny. Tots els comerços i establiments que estiguin adherits a la campanya podran fer els descomptes de 10 i 5 euros als ciutadans que presentin els vals.

Tramitació certificat digital

L’Ajuntament de Felanitx ja pot validar el certificat digital de persona física, abans d’anar al Consistori heu d’haver-vos registrat a la plana web de la ‘Fábrica Nacional de moneda y timbre’

Una vegada heu obtingut el codi de sol·licitud podeu demanar cita prèvia a l’Ajuntament per a poder fer la validació de la identitat de la persona. Al Consistori no feim la sol·licitud d’aquest codi ja que la llei no permet que es pugui fer per protecció de dades. Per validar el certificat digital s’ha de fer de forma presencial amb el DNI i el document que acrediti la sol·licitud.

Disposar de certificat digital permet a la ciutadania poder realitzar nombroses tramitacions administratives tant davant l’Administració General de l’Estat, les Comunitats Autònomes, Consells Insulars i Ajuntaments. Permet conèixer les dades fiscals, presentar la declaració de la renda, saber la situació davant la Seguretat Social, dades d’empadronament. També es pot registrar una sol·licitud, demanar un permís d’obra, fer una queixa o demanar una subvenció, entre d’altres.

Ampliació horari atenció telefònica SEPE

El servei públic d’ocupació estatal, SEPE amplia el seu horari d’atenció telefònica 971998798

De dilluns a divendres de 09h a 14h i de dilluns a dijous de 15:30h a 18h

Una prestació que serveix per demanar informació general, drets dels treballadors, documentació , informació personal de l’estat dels expedients, represa de prestacions contributives, modificació de dades bancàries, comunicacions i autoritzacions de sortides a l’estranger o comunicar baixes per col·locació.

Atenció públic Ajuntament

Els ciutadans que heu de fer qualsevol tràmit amb l’administració podeu assistir a l’Ajuntament sense cita prèvia, exceptuant per l’empadronament, cadastre i certificat digital que sí heu de fer-ho amb cita prèvia. Podeu sol·licitar-ho a la plana web de l’Ajuntament felanitx.org, o per via telefònica al 971580051.

Felanitx emprèn

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Desenvolupament Local vos ofereix el servei d’orientació i assessorament per a la creació d’empreses i d’autoocupació. ‘Felanitx emprèn’, és un servei gratuït dirigit a totes aquelles persones amb inquietuds emprenedores i interessades en dur a terme el seu projecte empresarial a Felanitx. Vos podeu posar en contacte si voleu informació als següents telèfons, 871 987 819 – 638 059 133 o via email, felanitxempren@felanitx.org

AGENDA

ABRIL

DIJOUS 29

Sala d’actes de la Casa de Cultura, 20h

PRESENTACIÓ LLIBRE

Mestall’ de Jaume Caldentey a càrrec de Valentín Mendoza. A l’acte es recitaran glosses per Biel Vicens mentre Glòria Julià, acompanyada a la guitarra per Joan Carles Vaquer, recitarà alguns dels poemes. Assistirà a la presentació l’il·lustrador del poemari, Bernat Colomar. Aforament limitat Reserves per whatsapp 696208877

DIVENDRES 30

Sala d’actes de la Casa de Cultura, 19h

VI CERTAMEN POESIA MIQUEL BAUÇÀ

Acte de lliurament del VI certamen de poesia Miquel Bauçà. Participaran Pau Vadell i Mar Grimalt que recitaran alguns poemes. Aforament limitat. Reserves per whatsapp 696208877

MAIG

DIUMENGE 2

Sala d’actes de Casa de Cultura, 12h

PRESENTACIÓ LLIBRE

La Germania a Felanitx. Joanot Colom i Cifre (500 aniversari)’ de Ramon Rosselló Vaquer a càrrec d’Andreu Manresa. Aforament limitat. Reserves per whatsapp 696208877