La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Felanitx ha preparat, un any més, tot un seguit d’actes per a visibilitzar el paper de la dona entorn del 8 de Març, Dia de la Dona.

Exposicions, teatre, xerrades o activitats esportives omplen el cartell de propostes per aquesta primera quinzena del mes de març. L’exposició ‘Les nostres sÀvies’ donarà el sus a les activitats. “Aquesta és una mostra de fotografies de l’Arxiu Bennàssar que segur que durà vells records i reivindicarà les dones de Felanitx que ens han precedit” explica Marina Obrador, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Felanitx.

La presentació del llibre Las Hienas o el documental Las Herederas seran altres dues de les propostes que de segur tendran l’atenció d’un bon número de felanitxeres i felanitxers.

Obrador explica que “hem volgut fer un programa que ampli, però que serveixi per visibilitzar de manera especial la figura de la dona”. Per la seva banda la batlessa de Felanitx, Catalina Soler ha volgut afegir que “no podem deixar passar l’oportunitat de donar visibilitat a les dones en un temps i en una societat que treballa i segueix lluitant per la igualtat. Nosaltres ara hem de posar en valor la feina de les dones que ens han precedit, d’aquelles felanitxeres que lluitaren per ser on som avui com a societat i com a dones”.

A més de les activitats ja assenyalades hi ha propostes tan interessants com pugui ser la inauguració de l’exposició d’Amelia García titulada Sororidad o el concert amb una peça inèdita de la compositora Matilde Escalas.

Pel que fa a les activitats esportives podem trobar la Diada Solidària de Pàdel o la tercera edició de la Cursa de la Dona que també inclou una caminada popular.

Obrador també en destaca la implicació de les associacions i entitats del municipi que han volgut col·laborar amb la programació de les activitats. Així, sense comptar amb les institucions hi ha més de 15 entitats que s’han volgut sumar a fer propostes i visibilitzar la dona.

Finalment, s’ha d’assenyalar la implicació dels centres escolars del municipi amb la participació al V Concurs de Microrelats per la Igualtat, activitat organitzada per l’Ajuntament i Felanitx per la Igualtat o el taller per la Igualtat que anirà a càrrec de Púrpura Events.