L’Ajuntament de Felanitx, encapçalat per la batlessa, Catalina Soler, ha rebut aquest matí al conseller d’Educació, Antoni Vera, en una visita exhaustiva i profitosa a tots els centres educatius del municipi, CEIP s’Algar de Portocolom, CEIP Reina Sofia de s’Horta, CEIP Migjorn de Cas Concos, l’IES Felanitx, CEIP Joan Capó i el centre concertat des Lledoner de Felanitx. A cada un dels centres Govern i Ajuntament han assumit compromisos de millora d’infraestructures o de dotació de personal, especialment per a l’Atenció a la Diversitat (AT). Així i tot, el principal compromís que ha assumit el conseller, en nom del Govern balear, és el de licitar, abans d’acabar l’any, la redacció del projecte per a construir una nova escola a Felanitx.

Vera ha assenyalat que “el compromís més gran que assumim amb el municipi de Felanitx és la posada en marxa de la nova escola, el nou CEIP, ja que ens hem trobat que no hi havia res fet. Per això assumim el compromís de licitar, abans de final d’any, l’elaboració del projecte i d’aquesta manera l’any vinent ja poder licitar les obres amb el projecte fet i poder veure que en aquest mandat la nova escola sigui una realitat”.

Per la seva banda la batlessa, Catalina Soler, ha volgut agrair “l’atenció que ha tengut el conseller en visitar cada un dels centres del municipi. Així, al llarg de la visita als diferents centres educatius hem acordat la signatura d’un conveni amb la Conselleria per a nosaltres poder fer els projectes que requereix cada centre i el Govern aportar la quantia econòmica”.

Soler també ha volgut assenyalar que “avui, amb aquesta visita hem posat de manifest que durant la passada campanya electoral va haver-hi moltes promeses per altres partits, però cap fet. Per posar un exemple, la coberta del pati de l’escola Joan Capó ens van dir que estava a punt de canviar i ni tan sols hi havia el projecte redactat. Per tant, aquesta serà la legislatura dels fets i en aquests quatre anys es veurà el canvi que havíem promès”.

A la visita també hi ha assistit la regidora d’Educació, Marina Obrador, el gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer, la inspectora educativa dels centres i, en un moment o altre de la visita, la regidora de Portocolom, Melania Mesquida i el tinent de batlessa, Jaume Monserrat.

Al detall

La visita ha començat a Portocolom. Allà, l’equip directiu del centre, ha reivindicat la dotació de l’espai de la cuina per a poder elaborar el menjar en el mateix centre i la millora de la calefacció. Això pel que fa a infraestructures. Més recursos per a l’atenció a la diversitat o per a les necessitats emocionals dels alumnes han estat altres de les peticions dels professors del CEIP s’Algar, un punt al qual Vera s’ha compromès a resoldre abans d’acabar aquest any.

El segon centre ha estat el CEIP Reina Sofia de s’Horta. Allà Govern i Ajuntament han assumit el compromís de construir una coberta per a la pista esportiva de la part alta del centre i millorar l’accés a aquest espai. L’Ajuntament de Felanitx ja té el projecte fet i mitjançant un conveni amb la Conselleria d’Educació, que aportarà els doblers, es podrà dur a terme.

Al centre de Cas Concos, un dels principals problemes és la manca d’espai d’aparcament pels vehicles a l’hora de l’entrada i la sortida de l’escola. Sobre aquesta qüestió l’Ajuntament ja treballa amb el departament de Carreteres del Consell de Mallorca que és a qui pertoca col·laborar per a trobar una solució. Amb referència a aquest CEIP Migjorn en infraestructures, l’Ajuntament serà qui mirarà d’habilitar un solar adjacent al pati per a ampliar aquest espai i a la vegada poder disposar d’un espai cobert a l’actual pati.

A Felanitx, el centre Joan Capó, els professors han tengut ben clares les seves reivindicacions. Trobar una solució al lucernari que hi ha en el hall d’entrada al centre, és una de les prioritats que han traslladat al conseller i al gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer. Ampliar la porxada existent en el pati, la insonorització d’algunes aules o la renovació de les espatlleres de l’aula d’Educació Física, han estat altres de les peticions que s’han posat sobre la taula i que el conseller s’ha compromès a solucionar.

Al centre de la Cooperativa es Lledoner, l’equip directiu ha traslladat al conseller la necessitat de millorar les ajudes i la dotació econòmica per Atenció a la Diversitat i la necessitat de donar un impuls als estudis de Formació Professional del centre. Així mateix, han agraït a l’Ajuntament la seva col·laboració en la cessió d’espais.

Finalment, la visita a l’IES Felanitx ha servit per corroborar la necessitat de diferents actuacions urgents en uns edificis que en part foren construïts fa 50 anys. Canviar una vella escala d’emergències de ferro que el dia d’avui no es pot utilitzar, solucionar el problema de goteres existent al gimnàs del centre, que presenta greus problemes d’humitat, el manteniment de rajoles de les parets i en general una bona “mà de metge” que requereix tot el conjunt com ha assenyalat el mateix conseller.