L’Ajuntament de Felanitx invertirà 247.000 € en el canvi de la gespa artificial del camp de futbol de sa Lleona del nucli de s’Horta.

La junta de govern ja va aprovar el plec de clàusules administratives per treure a concurs del canvi de gespa, un projecte que anirà a càrrec del pressupost municipal.

El canvi de gespa del camp de futbol “és una prioritat per l’equip de govern perquè està en molt mal estat, ja que l’actual s’instal·là l’any 2005”, explica el regidor d’Esport, Toni Peña.

En aquest sentit, afegeix que “el mal estat del terreny de joc causa abrasions i lesions als jugadors i a més la pilota no bota correctament i no es pot jugar bé a futbol. De fet, no només ens ho han fet saber jugadors de s’Horta sinó visitants i també el col·lectiu arbitral”.

Pel que fa a les característiques del nou terreny de joc, Peña explica que “es col·locarà una gespa de darrera generació de 45 mil·límetres col·locada damunt una capa elàstica que absorbeix més l’impacte, fa que la gespa no agafi tanta temperatura i millora molt les condicions per a la pràctica del futbol”.

En referència a la nova llei que diu que d’aquí a vuit anys no es podrà utilitzar cautxú, Peña apunta que “està tot previst perquè com que ara per ara encara no s’ha trobat el material idoni per substituir el cautxú, encara es permet emprar-lo i, en tot cas, el sistema de camp que montam permetrà substituir-lo pel nou material si aquest arriba a sortir el dia de demà”.

Finalment, Peña diu que “també es millora el sistema de reg que ja no serà aeri sinó emergent des del mateix camp”.

L’obra s’executarà perquè influeixi el mínim possible en la temporada dels equips de s’Horta però en tot cas ja s’està en converses amb altres clubs del municipi perquè es puguin dur a terme els entrenaments i partits en altres camps.