Benvinguda

Benvinguda

El terme municipal de Felanitx està situat al sud-est de l’illa de Mallorca, i ocupa una extensió de 171’67 km², posicionant-se així com el quart municipi més extens de l’illa. La seva geografia abraça tant una zona costanera com una de més interior. D’aquesta manera el visitant de Felanitx pot gaudir de l’encant i l’essència d’un poble costaner i a la vegada de la tranquil·litat i la calma dels seus nuclis rurals d’interior.

La tradició, l’art i la cultura són unes de les senyes d’identitat més característiques i representatives de Felanitx. Durant tot l’any es pot gaudir d’una àmplia oferta cultural amb multitud de propostes i esdeveniments culturals que omplen de gent els carrers del poble. Destaquen especialment els tradicionals balls dels Cavallets i de Sant Joan Pelós, ambdós reconeguts com a Festes d’Interés Cultural des de l’any 2016. Apart, diàriament es poden visitar tant les diferents exposicions d’art que es realitzen a la Casa de Cultura, com la col·lecció permanent de la Casa-Museu Fundació Cosme Bauçà.

A nivell patrimonial Felanitx també destaca per la conservació d’un important i abundant patrimoni material, reflex directe del desenvolupament del poble al llarg de la història. El poblat talaiòtic dels Clossos de Can Gaià (de l’edat de bronze), el Castell de Santueri i el santuari de Sant Salvador (d’època antiga i medieval respectivament), l’església parroquial de Sant Miquel (d’època moderna) o l’edifici del Mercat Municipal (d’època contemporània), són alguns dels exemples patrimonials conservats més rellevants de cada una de les diferents etapes històriques que s’han donat al municipi de Felanitx.

En alguns nuclis de població del municipi es realitzen mercadets setmanals on el visitant hi pot trobar diferents mostres d’alimentació i artesania local. Destaca el mercat que es duu a terme cada diumenge pels carrers del centre històric de Felanitx, on el visitant té l’oportunitat de gaudir d’un típic mercadet local al mateix temps que passeja pels carrers del centre del poble observant els diferents exemples patrimonials que allà s’hi troben.

Sens dubte un dels productes locals més populars és el vi. Històricament Felanitx ha destacat per ser un dels pobles de Mallorca que més vi ha produït des de fa segles. La presència d’una terra òptima i fèrtil per a les vinyes ha contribuït a generar un vi amb identitat i de gran qualitat. Actualment al municipi de Felanitx hi treballen activament diferents bodegues o cellers de vi local.

Els amants dels esports també troben en Felanitx un destí òptim i perfecte per a l’exercici físic. Tant per la geografia i l’orografia del municipi, amb una zona costanera i una petita serralada a l’interior, on hi destaca el Puig de Sant Salvador (510m), com pel clima natural amb temperatures suaus durant tot l’any, Felanitx es converteix en un entorn immillorable per a la pràctica d’esports com ara l’escalada, el ciclisme o les activitats d’esport nàutic.